Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas kellotti vikkelimmän kierrosajan Silverstonen viimeisissä vapaisissa harjoituksissa.

Englannin kisaviikonlopun kolmas harjoitussessio mentiin hallitsevan valmistajien mestaritallin Mercedeksen komennossa.

Nopeinta kyytiä lauantaipäivällä esittelivät Bottas ja kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton.

Bottas vei kärkisijan tulostaululla kierrosajalla 1.25,873. Hamilton oli tallipariaan vain 0,138 sekuntia hitaampi.

Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen oli kolmanneksi nopein. Racing Pointin Lance Stroll oli taas hyvässä vireessä yltäen neljänneksi.

Viidenneksi vauhdikkaimmassa iskussa oli McLarenin espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz.

Kuudenneksi lauantain kenraaliharjoituksissa kurvaili Ferrarin monacolaispilotti Charles Leclerc.

Seitsemänneksi ajoi McLarenin brittilupaus Lando Norris. Kahdeksas sija meni Renault’n Daniel Ricciardolle.

Koronavirustartunnan saaneen Sergio Perezin hätätuuraajaksi hälytetty entinen F1-kuski Nico Hülkenberg ylsi yhdeksänneksi. Kymmennen sijan tulostaululla otti Alpha Taurin Pierre Gasly.

Alfa Romeon konkarikuski Kimi Räikkönen jäi toiseksi viimeiselle sijalle jopa 2,239 sekuntia Bottasta jäljessä.

Alla kolmansien harjoitusten tulokset kokonaisuudessaan.