Lewis Hamilton johtaa Belgian osakilpailua ensimmäisten kierrosten jälkeen. Britin lähtö ei ollut paras mahdollinen, mutta hallitseva maailmanmestari pystyi pitämään tallikaverinsa Valtteri Bottaksen takanaan. Bottas yritti haastaa Hamiltonia Eau-rouge-Raidillon -mutkakompleksiin, mutta ei päässyt britin ohi.

Myös suomalaisen takana nähtiin liikettä. Vanhat tallikaverit Max Verstappen sekä Daniel Ricciardo kamppailivat viimeisestä palkintosijasta. Toistaiseksi pidemmän korren veti nuori hollantilainen.

Viime vuoden voittaja Charles Leclerc lähti kuin tykin suusta. Monacolainen aloitti kilpailun ruudusta 13 pehmeällä renkaalla ja nousi kahdeksanneksi yhden kierroksen aikana. Hyvästä startista huolimatta Leclerc on valahtanut takaisin pistesijojen ulkopuolelle.

Kimi Räikkösen lähtö ei ollut kummoinen. Suomalainen menetti sijoituksensa tallikaverillee Antonio Giovinazille, mutta nappasi myöhemmin 15:sta sijan George Russelilta.