Alexander Albonin alkukausi on ollut pettymys. Thaikuljettajan vauhti on ollut heikkoa varsinkin aika-ajoissa. Vaikka kilpailuvauhti on ollut parempaa, ovat lauantain alisuoritukset nakertaneet Red Bullin potentiaalia.

Energiajuomatallin toisen kuljettajan paikka on ollut tuulinen Daniel Ricciardon loikattua Renault’lle. Nykyinen Alpha Tauri -kuljettaja Pierre Gasly pääsi kokeilemaan Red Bullia kahdentoista kilpailun verran. Vuoden 2019 kesätauolla ranskalainen sai tehdä tilaa Albonille.

Red Bull tuntuu kuitenkin tukevan thaikuljettajaa vaikeasta alkukaudesta huolimatta. Albon sai Britannian osakilpailuun kokoneemmen kisainsinöörin Simon Rennien. Red Bulliin asennettiin myös uudet päivitykset perjantain harjoituksiin. Vauhti oli parempaa verrattuna Unkariin.

Vaikka Albonin lauantai olikin epäonnistunut, on tallin pääinsinööri Paul Monaghan puolustellut kuljettajaa. Monaghan kertoi Autosportille, että tallin pitää antaa Albonille tasapainoisempi auto.

– Tällä radalla huomaa tuulisella säällä, että autoa on aika vaikea hallita, Monaghan kertoo.

– Jos katsomme perjantain vauhtia, niin Alex on varmasti pettynyt, että hän ei yltänyt viimeiseen aika-ajoon. Hän pystyy siihen, samoin auto. Meidän tehtävä on luoda hänelle paketti, jotta hän saa kaiken suoritusyvyn irti autosta.

– Radalla on hidas mutka ensimmäisessä -sekä kolmannessa sektorissa. Joten tärkeää olisi saada auto tasaiseksi koko radalle. Vika on enemmän meissä, ei Alexissa.

Monaghan myöntää myös, että Albonin kolari toisessa harjoituksessa vaikutti nuorukaisen vauhtiin lauantaina.

– Seinään törmäily ei ole ikinä hyväksi itseluottamukselle. Pojat (mekaanikot) tekivät loistavaa työtä auton parissa perjantain kolarin jälkeen. Onneksi Alex sai suoritettua muutaman kierroksen aamulla.