Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mielestä talli oli ”liian optimistinen” autonsa vauhdista Belgian osakilpailun aika-ajossa. Romanialainen olettaa kuitenkin kuljettajiensa tuovan hyviä pisteitä tallille sunnuntain päätteeksi.

Tallin kohtaloksi koitui agressiivinen rengastrategia Q2-osiossa. Brittitalli lähetti molemmat kuljettajansa radalle hitaammalla medium-rengasseoksella olettaen, että kilpurin vauhti riittäisi kymmenen parhaan joukkoon.

Näin ei kuitenkaan käynyt, mikä pakotti brittitallin lähettämään Sergio Pérezin sekä Lance Strollin uudelleen radalle pehmeimmällä rengasseoksella. Tämän takia tallilla oli vain yksi uusi seos pehmeitä renkaita Q3-osiossa.

Szafnauer on kuitenkin luottavainen, että kuljettajat saavat nostettua itseään ylöspäin kilpailun aikana.

– Halusimme aloittaa kilpailun medium-seoksella, mutta olimme liian luottavaisia vauhtiimme, Szafnauer kommentoi Motorsport.comille.

– Olisimme saattaneet onnistua mediumilla, mutta se oli liian suuri riski. Tästä syystä emme saaneet käyttöömme kahta tuoretta pehmeää settiä viimeiseen osioon.

– Kuljettajamme ajoivat ensimmäiset kierroksensa tuoreella setillä. Molemmat tekivät kuitenkin virheen viimeiseen mutkaan tultaessa, mikä maksoi heille pari kymmenystä. En usko, että olisimme lukinneet toista riviä, mutta meidän olisi pitänyt olla korkeammalla.

– Spassa voi kuitenki ohittaa ja meillä on nopea kisa-auto. Odotamme hyviä pisteitä, sillä täällä lähtöruutu ei ole niin tärkeä verrattuna muihin ratoihin.