Williamsin tähtikuljettaja George Russellille on langetettu viiden lähtöruudun rangaistus Britannian osakilpailuun. Russell laiminlöi tuomariston mukaan keltaisia lippuja ensimmäisessä aika-ajossa.

Russellin tallikaveri Nicholas Latifi aiheutti keltaiset liput toisessa sektorissa aivan session loppupuolella. Kanadalaista seurannut Russell väitti hidastaneensa tapahtumapaikalla, mutta tämä selitys ei mennyt tuomareille läpi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä. Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
Russell gets a five-place grid penalty and three penalty points. Stewards not happy he was not told by team to abort lap #F1 #BritishGP

Russellin rangaistus on tuntuvampi verrattuna aiempiin tällä kaudella jaettuihin siitä syystä, että radalla näytettiin kahta keltaista lippua. Esimerkiksi Lewis Hamiltonin tilanteessa Itävallassa, kyseessä oli vain yksi keltainen. FIA ei ollut tyytyväinen tallin kommunikointiin tilanteessa. Russell ei ollut tietoinen ”tuplakeltaisista”.

Brittikuljettaja sijoittui lauantaina 15 lähtöruutuun, mutta tippuu rangaistuksen myötä joukon perälle. Kimi Räikkönen nousee rangaistuksen johdosta sijalle 17.