McLaren on ensimmäinen F1-talli, joka on allekirjoittanut tuoreen Concorde-sopimuksen, joka sitoo tallin kuningassarjaan vuosiksi 2021-2025. Talli julkisti tiedon nettisivuillaan tiistai-iltapäivänä.

Aikainen takaraja siirrettiin tälle viikolle, sillä sopimuksen lakipykälät vaativat vielä hieman hieromista. Sopimuksen allekirjoittaminen ensimmäiseen takarajaan mennessä tuo talleille huomattavia rahallisia bonuksia. Lopullinen takaraja on asetettu elokuun loppuun.

Tallit eivät ole lähteiden mukaan sulassa sovussa sopimuksen suhteen. McLaren sekä Ferrari ovat olleet etunenässä uusien sääntöjen hyväksymisessä, kun taas esimerkiksi Mercedeksen mielessä sopimuksessa on vielä paljon epäkohtia.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brownin mielestä uusi sopimus puuttuu kilpailullisiin sekä rahallisiin epäkohtiin.

– F1-sarja on ottanut tärkeän askeleen kohti kestävää sekä vahvaa tulevaisutta, Brown kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Tämä on oikea sopimus oikeaan aikaan koko sarjalle, talleille sekä ennen kaikkea lajin seuraajille.

– Tasaisenpi sarja on parasta kaikille. Tuotot jaetaan tasaisemmin sekä suoraviivaisempi päätöksenteko asettaa kilpailun etusijalle.

– Uusi sopimus täydentää sekä rakentaa jo valmiiksi loistavaa F1-sarjaa. Tämä auttaa myös johtoporrasta sekä talleja laatimaan tarkat tekniset -sekä kilpailulliset sääntömuutokset sarjan tulevaisuuteen liittyen, Brown päättää.

Kun kaikki tallit ovat allekirjoittaneet Concorde-sopimuksen, voidaan uusi hallintomuoto ottaa käyttöön. Tämä suoraviivaistaa päätöksentekoa, sillä enää ei tarvita jokaisen 10 tallin hyväksyntää myöhäisille sääntömuutoksille.