FIA aikoo kieltää F1-moottoreista ”aika-ajo asetuksen”, kertoo RaceFans-sivusto. Asetuksen kehitti alunperin Mercedes, mutta muut tallit ovat ottaneet sen myös käyttöönsä.

Kyseinen asetus antaa kuljettajalle lisää tehoa auton voiman lähteestä. Tätä käytetään yleensä vain aika-ajossa, sillä asetus kuluttaa bensaa siihen malliin, että kisassa sen käyttö on lähes mahdotonta.

Sarja haluaa tehdä voimanlähteiden kehityksestä paljon suoraviivaisempaa. Tallit etsivät tehokasta, mutta nopeaa ratkaisua tehon lisäämiseksi. FIA tähtää näitä muutoksia vuodelle 2021

Mercedes on ollut suunnannäyttäjä tämän asetuksen suhteen jo vuosia. Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan, tallin kisavauhti oli noin neljä kymmenystä Mercedestä perässä. Aika-ajossa talli hävisi hopeanuolille kuitenkin yli sekunnilla.

Lähteiden mukaan FIA on ilmoittanut asetuksen poistamisesta kirjeessä, jonka se on lähettänyt talleille keskiviikkona. Tarkoitus on estää ylimääräisten asetusten käyttö aika-ajoissa, mitä ei voisi käyttää kilpailussa.