Britannian GP:ssä koettuihin rengasrikkoihin on vihdoin saatu selkeyttä. Ongelmia nähtiin jo kilpailun alkupuolella, kun Daniil Kvjatin rengas puhkesi kesken Maggots ja Becketts -mutkayhdistelmässä. Loppuhuipennus saatiin aivan lopussa, kun molemmat Mercedekset kokivat rengasrikot.

Rengasvalmistaja Pirellin mukaan rengaskuluma oli odotettua kovempaa olosuhteiden takia. Britanniaa kuritti helle ja rataolosuhteet eivät olleet suosiollisia renkaille.

– Avainsyynä oli yksilölliset kisaolosuhteet, jotka johtivat todella pitkään stinttiin toisen rengassetin kanssa. Turva-auton tuleminen toistamiseen radalle johti aikaisiin varikkopysähdyksiin, Pirelli sanoo tiedotteessaan.

– Se johti pitkään 40 kierroksen stinttiin. Se on enemmän kuin kolme neljäsosaa kisan pituudesta, radalla, joka on yksi sarjan vaativimmista

Pirelli kuitenkin vahvistaa, että tulevan viikon rengasyhdistelmät ovat pehmeämpiä verrattuna edelliseen osakilpailuun. Renkaiden alinta painetta kuitenkin nostetaan rasituksen vähentämiseksi.