F1-rengasvalmistaja paljastaa, mistä rengasfiasko johtui Britannian GP:ssä

© Kuva: Getty Images

Britannian GP:ssä koettuihin rengasrikkoihin on vihdoin saatu selkeyttä. Ongelmia nähtiin jo kilpailun alkupuolella, kun Daniil Kvjatin rengas puhkesi kesken Maggots ja Becketts -mutkayhdistelmässä. Loppuhuipennus saatiin aivan lopussa, kun molemmat Mercedekset kokivat rengasrikot.

Rengasvalmistaja Pirellin mukaan rengaskuluma oli odotettua kovempaa olosuhteiden takia. Britanniaa kuritti helle ja rataolosuhteet eivät olleet suosiollisia renkaille.

– Avainsyynä oli yksilölliset kisaolosuhteet, jotka johtivat todella pitkään stinttiin toisen rengassetin kanssa. Turva-auton tuleminen toistamiseen radalle johti aikaisiin varikkopysähdyksiin, Pirelli sanoo tiedotteessaan.

– Se johti pitkään 40 kierroksen stinttiin. Se on enemmän kuin kolme neljäsosaa kisan pituudesta, radalla, joka on yksi sarjan vaativimmista

Pirelli kuitenkin vahvistaa, että tulevan viikon rengasyhdistelmät ovat pehmeämpiä verrattuna edelliseen osakilpailuun. Renkaiden alinta painetta kuitenkin nostetaan rasituksen vähentämiseksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.