Entinen Red Bull -kuljettaja Pierre Gasly kertoi Autosportin haastattelussa, että ranskalainen olisi toivonut kokeneempaa kisainsinööriä viime kaudella. Toive, jonka energiajuomatalli toteutti uuden kuljettajansa, Alex Albonin kohdalla.

Albonin insinöörinä toimii Britannian GP:stä lähtien Simon Rennie. Britti palasi radanvarteen muutaman vuoden tauon jälkeen oltuaan töissä Red Bullin tehtaalla. Rennie korvasi myös Gaslyn kanssa toimineen Mike Luggin.

Rennie työskenteli aikaisemmin Daniel Ricciardon sekä Mark Webberin kisainsinöörinä. Britin toivotaan auttavan Albonia sopeutumaan vaikeuksista kärsivään Red Bull -autoon paremmin. Toistaiseksi tulosta ei tullut. Albon starttaa Britannian osakilpailun sijalta 12.

Gasly starttaa yhden sijan korkeammalta. Hän myös paljasti session jälkeen toivoneensa itsekkin kokeneempaa ääntä korvaansa ajaessaan huipputallissa viime kaudella.

– Kyllä, toivoin sitä. Koska he tekivät sen nyt, niin ehkä he huomasivat sen olevan tarpeellista, Gasly kertoo.

– Nousin Red Bullille vain vuoden F1-kokemuksella, joten se oli haastavaa tietysti. Tiesin olevani nopea, mutta olisin halunnut jonkun kokeneemman ohjeistamaan minua alussa. Jonkun, joka tietäisi Formulat hyvin. Joten se oli vaikeaa.

– Mutta haluan keskittyä tulevaan. Aion tehdä parhaani Alpha Taurilla. Olisin voinut olla parempi viime vuonna, mutta se on nyt mennyttä.

– En tiedä, miksi Alexilla on ongelmia. Tietysti olemme ajaneet vasta neljä kisaa, mutta olemme olleet hänen edessään aika-ajossa kahdesti hitaammalla autolla. Joten kaikki eivät siellä suju, mutta en tiedä syytä, Gasly päättää.