Valtteri Bottaksen Unkarin GP oli vaikea. Suomalainen menetti MM-sarjan johdon tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Kohtalokas virhe tapahtui heti lähdössä Bottaksen reagoitua ratissaan vilkkuvaan valoon ennen lähtövalojen sammumista.

Suomalainen kertoi myös ongelmasta lauantain aika-ajossa. Mercedes oli kuulemma arvioinut Bottaksen bensamäärän väärin viimeiseen vetoon, joten suomalaisen vauhti oli automaattisesti noin kymmenyksen hitaampaa.

Sekään ei ollut Mercedeksen ensimmäinen virhe tällä kaudella. Bottaksen mukaan Steiermarkin GP:n aika-ajossa suomalaisen auto oli säädetty liian korkealle. Tämä luonnollisesti hankaloitti jo valmiiksi märällä radalla auton ohjattavuutta.

– Myös Itävallan toisessa GP:ssä minun autossani tapahtui moka. Autoni oli liian korkeissa säädöissä ja se varmaan vaikutti aika paljon, varsinkin sateella, Bottas kommentoi Ilta-Sanomien kysymykseen.

Bottas odottaa selvitystä virheistä tulevalla viikolla. Formuloissa on menossa ensimmäinen väliviikko sitten kauden alun.

– Pikkumokia on tullut nyt vähän liikaa, mutta niistä opitaan. Uskon saavani selityksen niistä, meillä on joko tiistaina tai keskiviikkona tallin kanssa palaveri, tiedän sen jälkeen lisää.

– Joku on mokannut jossakin, ei siinä sen kummempaa. Totta kai harmi homma, tänä vuonna kaikki pienet marginaalit ratkaisevat.