Valoa tunnelin päässä – F1-tallille ”vahva” päivitys seuraavaan osakilpailuun

© Kuva: Getty Images

Williams on osoittanut elon merkkejä kauden ensimmäisissä osakilpailuissa. George Russell on onnistunut saamaan autonsa aika-ajon toiseen osioon jo kahdesti. Tähän temppuun brittitalli ei kyennyt kertaakaan koko viime kaudella.

Ja tilanne näyttäisi paranevan. Williamsin auton suoritusvastaava Dave Robsonin mukaan molemmat kuljettajat saavat autoihinsa ”vahvat” päivitykset ensi viikon Britannian osakilpailuun. Robsonin paljastaa, että päivitys oli Russellin autossa jo Unkarissa.

– Autot ovat hieman erilaiset, ja koska paikalla ei ole paljoa mediaa tai valokuvaajia, niin sitä ei ole huomattu, Robson kommentoi Autosportille.

– Olemme vaihdelleet päivitystä autosta toiseen nyt muutaman viikonlopun, sillä meillä on ollut vain yksi setti. Georgella oli se tänä viikonloppuna, mikä näkyi hänen vauhdissaan. Päivitys osoittautui toimivaksi täällä, joten Nicholakselle (Latifi) oli selvästi tulossa vaikeampi viikonloppu Georgeen verrattuna.

Robson ei paljastanut, mitä päivitys sisältää, mutta FW43 on selvästikin kokenut aerodynaamisia muutoksia. Auton molemmille puolille on lisätty ”evät”, jotka halkovat ilmaa läheltä auton runkoa, parantaen auton tasapainoa.

Robson ei myöskään antanut suoraa vastausta päivityksen tehokkuuteen.

– Olemme testanneet sitä sateessa Itävallassa, joten silloin suorituksesta oli vaikea sanoa sekä nyt Unkarissa. Molemmat kuljettajat ovat myös testanneet sitä radalla sekä sen ulkopuolella, ja heidän mielestään ero on selvä.

– Silverstonessa molemmat saavat päivitykset autoonsa. Mutta en osaa sanoa tarkkaa lukemaa parannuksista kierrosaikoihin, Robson päättää vastauksensa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.