Nähdäänkö F1-sarjassa pian pelkkiä kopioita – ”Se voi hyvinkin olla uusi normi”

© Kuva: Getty Images

Racing Point on ollut F1-sarjan tulilinjalla helmikuusta lähtien. Barcelonan testeissä kävi nopeasti ilmi, että RP20 on lähes täysi kopio Mercedeksen vuoden 2019 autosta. Tempaus on toistaiseksi osoittautunut onnistuneeksi, sillä ”pinkin Mercedeksen” vauhti on todella nopeaa.

Ilo saattaa muuttua itkuksi hyvin nopeasti, sillä Renault on protestoinut jo kahdesti Racing Pointin autoa. Ratkaisua jupakalle ei ole vielä saatu, mutta FIA:n päätös tulee muovaamaan sarjan tulevaisuutta.

Williamsin tekninen johtaja Dave Robson uskoo, että autojen kopioinnista voi hyvinkin tulla uusi normi.

– Se on mahdollista. On selvää, että Mercedes on rakentanut parhaimman auton viime vuosina, ja se on heille loistavaa, Robson kehuu vuolaasti GPblog.comin mukaan.

– Ja varsinkin nyt, kun Racing Pointin vauhti on selvillä on kopiointia pakko harkita tosissaan.

Racing Point oli lähes kolme sekuntia nopeampi tänä vuonna Unkarin aika-ajossa verraten vuoteen 2019. Tämä harppaus eteenpäin on niin valtava, että yksikään talli ei voi olla huomioimatta tulosta. Perinteikäs Williams on aina suunnitellut omavaraisesti autonsa, mutta Robson ei kiellä kopioimisen mahdollisuutta tulevaisuudessa.

– Kopiointi on aina ollut osa Formula ykkösiä, mutta kaikkea ei voi vain napata suoraan. Autot ovat niin monimutkaisia, joten meidän täytyisi tietää miten Mercedes toimii, ennen kuin käyttäisimme heidän metodejaan meidän autoomme.

– Mutta tämä kaikki on osa lajia, eikä minulla ole ongelmaa asian kanssa, Robson päättää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.