Lähde: Viisi F1-kuskia aikoo kieltäytyä polvistumasta Itävallassa mustien ihmisoikeuksien puolesta

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Grandpx.news-sivuston mukaan ainakin viisi kuljettajaa aikoo jättää polvistumatta rasismin vastaisen taistelun tueksi Itävallan F1-kisan alussa.

Rasismi on ollut näkyvästi pinnalla viime aikoina ympäri maailmaa. Aiheesta on käyty kiivasta keskustelua myös moottoriurheilussa ja F1-piireissä, joiden kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on väittänyt olevan yhä varsin ahdasmielisiä.

Moni formulatalli ja kuski on ilmaissut julkisesti tukensa rotusyrjinnän vastaiselle kamppailulle. Muun muassa Mercedes maalasi autonsa ja ajoasunsa mustiksi Black Lives Matter -liikettä kannattaakseen.

Kaikki kuskit ovat myöskin suostuneet pitämään sunnuntaina lähtöruudukossa t-paitoja, joissa lukee ”lopettakaa rasismi”.

Alun perin koko varikon oli myös määrä polvistua osoittaakseen solidaarisuutta sorrosta kärsiville mustille. Viimeisimpien tietojen mukaan osa kuskeista ei kuitenkaan aio suostua tähän.

– Kaikki eivät ole päättäneet, mitä tehdä. Tiedämme asian olevan ongelma, joten emme tarvitse tuollaista kokemusta todistaaksemme ongelman olevan olemassa, McLaren-kuski Carlos Sainz kommentoi asiaa.

– Minä aion polvistua. En pelkästään tukiakseni Black Lives Matter -liikettä, vaan tukiakseni maailmanlaajuista liikettä rasismia ja syrjintää vastaan, Haasin tanskalaispilotti Kevin Magnussen kertoi.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS