F1-mestari Lewis Hamilton tulistui formulavarikon reaktiosta poliisin rasistiseen tapposkandaaliin

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton tuomitsi formulaväen hiljaisuuden Yhdysvaltoja ravistelleen poliisin tappaman mustan miehen tapauksen osalta.

Koko maailma tyrmistyi Minneapolisissa viime viikolla tapahtuneesta tragediasta, jossa poliisi surmasi aseettoman tummaihoisen miehen George Floydin kesken kiinniottotilanteen.

Tapauksesta levinnyt video johti suuriin mielenosoituksiin, jotka äityivät pian vihaisiksi mellakoiksi.

Minneapolisin poliisin toiminta on saanut rankkaa arvostelua monelta suunnalta. Myös moni nimekäs urheilija on ottanut tapaukseen kantaa.

F1-varikolta ei ole kuitenkaan kuulunut lähes pihaustakaan tämän hetken suurimmasta puheenaiheesta. Lajin ainoa musta kuljettaja Hamilton on tyrmistynyt tilanteesta.

– Näen teidät, jotka pysyttelette vain hiljaisina. Osa teistä on suurimpia tähtiä, mutta pysytte silti hiljaa epäoikeudenmukaisuuden keskellä, englantilainen ärähti Instagramissa.

– Ei merkkiäkään kenestäkään alaltamme, joka on tietenkin valkoisten dominoima laji. Olen ainoa värillinen, mutta seison silti yksin. Olisin ajatellut teidän nähneen tähän mennessä, miksi näin tapahtuu ja sanoneen siitä jotain. Ette kuitenkaan saata seistä rinnallamme. Tiedän keitä olette ja näen teidät, Hamilton sivalsi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.