Toto Wolff kieltäytyi yhteistyöstä Valtteri Bottaksen kanssa – paljasti syyksi aiemmat huonot kokemukset

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi torpanneensa aluksi yhteistyösuhteen Valtteri Bottaksen kanssa kärsittyään turhan monta huonoa kokemusta nuorten kuskilupausten kanssa.

Kuusinkertaisen valmistajien mestaritallin johtomiehen työtä kuljettajien managerina nostetaan harvemmin esiin. Miehellä on kuitenkin takanaan vuosien kokemus työstä, joka on tarjonnut hänelle valitettavan usein myös pettymyksiä.

– Minulla on ollut huonoja kokemuksia nuorten kuskien kanssa. He auttavat sinua ensin, mutta menestyttyään sinut unohdetaan täysin, itävaltalainen huokaisi Mercedeksen videohaastattelussa.

Kun Motopork Academyn pikkuformulatallin johtaja Timo Rumpfkeil tiedusteli aikoinaan Wolffin halukkuuta Bottaksen managerointiin joutui F1-konkari epäröimään pitkään.

Lopulta Bottas soitti kuitenkin Wolffille itse. Tapaaminen sovittiin. Suomalaisen kuskilupauksen olemus ja käytös teki vaikutuksen.

– Hän tuli toimistooni ja kertoi etsivänsä manageria. Hän ei halunnut minua, vaan kysyi neuvoani. Hän tuli kuitenkin ilman vanhempiaan ja käveli lumessa t-paita päällä. Hän oli todella kilpailuhenkinen kaveri, joka tiesi tarkalleen, mitä hän halusi saavuttaa, Wolff muisteli.