Lähde: Valtteri Bottaksen manageri neuvotellut Red Bullin F1-tallin kanssa

© Kuva: Getty Images

F1 Insider -julkaisun tietojen mukaan Valtteri Bottaksen taustajoukot ovat käyneet alustavia sopimusneuvotteluja Red Bullin kanssa.

Nastolalaislähtöisen formulapilotin ura Mercedeksellä on vaakalaudalla. Bottaksen sopimus saksalaisjätin kanssa on katkolla tulevan kauden jälkeen, eikä tallipomo Toto Wolffin mukaan tulevaisuuden suunnitelmista ole vielä mitään tietoa.

Kerroimme aiemmin suomalaisen managerin Didier Cotonin käynnistäneen neuvottelut Renault’n kanssa. Ranskalaistallilla olisi vapaa kuskipaikka tarjolla Daniel Ricciardon siirtyessä tulevan kauden jälkeen McLarenille.

Renault ei ole kuitenkaan ainoa Bottaksen taustavoimien kartoittama vaihtoehto. Kiikarissa on myös entinen mestaritalli Red Bull, jonka kuskikokoonpanoon kuuluvat tällä hetkellä tähtipilotti Max Verstappen ja nouseva kuskikyky Alex Albon.

Bottas nousisi mitä varmimmin Albonin tilalle, jos päätyisi siirtymään energiajuomayhtiön leiriin. Brittiläiskuskin sopimus on katkolla tämän vuoden jälkeen, eikä Verstappenista olla varmasti luopumassa ilman painavia syitä.