Red Bull -pomo raivoissaan FIA:lle Ferrari-kohusopimuksesta – ”Pitäisi haastaa oikeuteen 24 miljoonasta dollarista”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin ja FIA:n salamyhkäinen sovitteluratkaisu italialaistallin moottorikohussa raivostuttaa Red Bullin konkaripomoa Helmut Markoa.

Polttoainevirtaussääntöjen rikkomisesta epäilty Ferrari oli FIA:n tutkinnan alaisena jo viime vuodesta lähtien.

Suuri tutkintaoperaatio saatiin viime viikolla päätökseen, mutta sitä seuranneet jälkimainingit eivät miellyttäneet Ferrarin kilpakumppaneita.

FIA ei kertonut tutkintansa tuloksista julkisuuteen käytännössä mitään. Lajiliitto ilmoitti ainoastaan tehneensä jonkinlaisen sovitteluratkaisun maranellolaisten kanssa.

Salailu suututti F1-varikon toden teolla. Kaikki muut tallit lukuun ottamatta Ferrari-vetoisia Alfa Romeota ja Haasia julkaisivat yhdessä kannanoton, jossa vaadittiin tutkintaraporttia julkiseksi.

Red Bullin leirissä harkitaan Markon mukaan jopa julkilausumia järeämpiäkin toimenpiteitä.

– FIA:n käytös on todellinen skandaali. Meidän olisi oikeastaan pitänyt ohjeistaa Christian Horneria (Red Bullin tallipäällikkö) haastamaan (FIA) oikeuteen 24 miljoonan dollarin palkintorahojen edestä, itävaltalainen ärähti Auto Bild -lehden haastattelussa.

– Kyseessä on kaksinumeroinen miljoonasumma kolmanneksi tulosta toisen sijaan. Kyse ei ole vain palkintorahojen jaosta, vaan myös sponsorisopimuksistamme. Jos he huijasivat oikeasti, kymmenen tai 20 miljoonaa olisi liian vähän, Marko perusteli kantaansa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.