Ex-F1-pomo maalailee formuloihin synkkiä uhkakuvia koronakriisistä – ”He voisivat ottaa kaiken haltuun”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan entinen johtomies Bernie Ecclestone varoittaa kuninkuusluokan omistajayhtiön Liberty Median voivan pyrkiä käyttämään koronaviruksen luomaa poikkeustilannetta hyväkseen lajin valtaistelussa tallien ja FIA:n kanssa.

Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian pakotettua F1:n perumaan kaikki kahdeksan kevään kilpaviikonloppuaan sarjassa ryhdyttiin poikkeustoimiin.

Tallit suostuivat luovuttamaan johtofirma Libertylle oikeuden suunnitella loppuvuoden kisakalenterin täysin itsenäisesti ilman tallien tai muiden tahojen hyväksyntää.

Vuosikausia lajia itsekin hallinneen Ecclestonen mielestä ratkaisu oli osaltaan varsin vaarallinen. Kun päätäntävalta on kerran luovutettu F1-pomooille, sitä ei välttämättä saisi helpolla enää takaisin.

– Tämä voi antaa Libertylle mahdollisuuden ottaa todella hallinnan kaikesta. He voisivat ottaa kaiken valtaansa promoottoreilta, mikä vähentäisi välittömästi tallien kustannuksia valtavasti. He tarvitsivat vain 70 ihmistä 700 sijaan, 89-vuotias varoitteli Reutersin haastattelussa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.