Nico Rosberg arvioi, mistä Lewis Hamiltonin Mercedes-jatko riippuu

© Kuva: Getty Images

Nico Rosberg uskoo Lewis Hamiltonin jatkon Mercedeksellä olevan kiinni saksalaistallin kyvystä tarjota hänelle mestaruustasoisia autoja tulevina vuosina.

Kuninkuusluokan hallitsevan maailmanmestarin on huhuttu harkitsevan hyppyä Mercedekseltä Ferrarin riveihin ensi kauden jälkeen.

Sisäpiirilähteet ovat väittäneet Hamiltonin olevan toisaalta jo lähellä kahden vuoden jatkopahvia Mercedeksen kanssa.

Vaikka Hamiltonin entinen tallipari Rosberg ei väitäkään omistavansa kristallipalloa, rohkeni hän esittää povauksen tärkeimmästä tekijästä brittitähden Mercedes-jatkon osalta.

– Kaikki tulee lopulta riippumaan (Mercedeksen) auton suorituskyvystä, pysyykö hän mukana lajissa, Rosberg sanoi RTL:n haastattelussa.

– On vaikea asettaa itseäni hänen kenkiinsä. Hän on saavuttanut jo niin paljon. Hänellä on myös niin paljon juttuja meneillään, saksalainen pohdiskeli.

– Tänä vuonna Hamiltonista voi tulla kaikkien aikojen paras, jos hän vie Schumacherin (Michael) ennätyksen. Kuka kuitenkaan olisi koskaan odottanut tuota. Olin niin onnekas, että pääsin ajamaan kummankin heistä kanssaan. En voisi kuitenkaan vertailla heitä. He ovat vain kaksi poikkeuksellista kuljettajaa, F1-mestari suitsutti.