Mercedes puolustelee kielletyksi tuomittua F1-autonsa innovaatiota – ”En valota asiaa enempää”

© Kuva: Getty Images
Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!

Mercedeksen tekninen johtaja James Allison vakuutti tallinsa uuden DAS-järjestelmän olevan täysin sääntöjen mukainen, vaikka FIA ehtikin jo kieltää sen ensi kaudkeis.

Saksalaistalli esitteli torstaina Barcelonan talvitesteissä uuden keksintönsä, jolla auton renkaiden kulmaa ja asentoa voidaan säätää ratin välityksellä.

Nimeä ”double-axis steering” eli ”kaksiakseliohjaus” kantava innovaatio herätti heti huolta kilpakumppaneiden riveissä. Red Bull ehti jo epäillä laitteistoa sääntöjen vastaiseksi.

Mercedeksellä ei kuitenkaan olla huolissaan ratkaisunsa kieltämisestä. Idealle on haettu jo ennakkoon siunausta lajiliitto FIA:lta.

– Tämä ei ole uutta FIA:lle. Tämä on jotain, josta olemme puhuneet heille jo pitkään. Säännöt ovat aika selvät sen suhteen, mitä ohjausjärjestelmissä sallitaan olevan, Allison vakuutteli.

Mestaritallin käsityksestä huolimatta täyttä yhteisymmärrystä ei kuitenkaan lopulta löytynyt FIA:n kanssa. Kattojärjestö päätti kieltää järjestelmän, mutta panna tulee voimaan vasta ensi vuonna. Tulevalla kaudella DAS-laitetta saa vielä käyttää.

– En valota asiaa varmaankaan paljoa TV:ssä nähtyä enempää. Meillä on kuitenkin autossa järjestelmä, joka on täysin uusi idea. Meillä on nimikin sille, DAS. Se antaa kuskille yhden uuden ulottuvuuden ohjaamiseen. Toivomme sen olevan hyödyksi vuoden mittaan, tekniikkajehu sanoi.

Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!