Formula E sai ainoana moottoriurheilusarjana kansainvälisen ISO 20121 -standardin ympäristöllisesti kestävän tapahtumatoiminnan tunnustuksen.

Vaikka autourheilu onkin yksi urheilun jännittävimmistä muodoista, se ei ole aivan kaikista ilmastoystävällisintä toimintaa.

Moottoriurheilun ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty enemmän huomiota viime vuosina huolen ja tietoisuuden ilmastonmuutoksesta kasvaessa ympäri maailmaa.

Moni kilpasarja onkin jo julistanut kunnianhimoisia tavoitteita ja hankkeita hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Harva voi kuitenkaan kehuskella vielä hetkeen yltävänsä samaan kuin sähköformuloiden Formula E -sarja.

Formula E on saamassa historian ensimmäisenä autourheilusarjana kansainvälisesti arvostetun ISO 20121 -sertrifikaatin ympäristöllisesti kestävien tapahtumien järjestämisestä.

Sarja kertoi ehtineensä jo säästämään jopa 200 000 muovipulloa. Ratojen varrelta löytyy myös kymmenen kilometrin edestä PVC-muovittomia mainoksia. Erityismaininnan sai myös Formula E:n akkujen latausohjelma.