Uusi Hollannin GP:n rata pimittää dataa F1-talleilta – taustalla yllätyselementti: ”Pidämme sen itsellämme”

© Kuva: Getty Images

Zandvoortin uuden moottoriradan kisajärjestäjät eivät aio luovuttaa simulaatiodataa radastaan F1-talleille ennen kauden alkua.

Formula ykköset ovat palaamassa Hollantiin vuosikymmenten tauon jälkeen. Hollannin GP:tä viimeksi 80-luvulla isännöinnyt Zandvoort on ollut jo hetken aikaa remontissa, joka aloitettiin F1-paluun vuoksi.

Radan rakennustyöt ovat edistyneet hyvää vauhtia. Zandvoortin rata on saamassa asfalttipinoitteen tammikuun lopussa. Itse kisa ajetaan ensi kertaa toukokuussa.

Fanitkin ovat päässeet näkemään vilauksia radan muodosta paikallisten dronevideoharrastajien ilmakuvien välityksellä.

F1-tallitkin valmistautuisivat varmasti mielellään tulevaan kisaan simuloimalla radan muotoa ja ominaisuuksia virtuaalisesti. Sitä etua heille ei olla kuitenkaan tarjoamassa ainakaan Hollannin kisajärjestäjien taholta.

– Talleilla on raakadata, mutta ei koko radalta. Pidämme sen itsellämme vielä hetken aikaa, radan suunnittelija Jarno Zaffelli kertoi Formule 1 -julkaisulle.

– Teemme sen siksi, että emme halua talleilla olevan kaikkea aikaa maailmassa simuloida rataa. Silloin siinä on mukana yllätyselementti, Zaffelli perusteli.

Lähde: Formule 1

 


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.