Zandvoortin uuden moottoriradan kisajärjestäjät eivät aio luovuttaa simulaatiodataa radastaan F1-talleille ennen kauden alkua.

Formula ykköset ovat palaamassa Hollantiin vuosikymmenten tauon jälkeen. Hollannin GP:tä viimeksi 80-luvulla isännöinnyt Zandvoort on ollut jo hetken aikaa remontissa, joka aloitettiin F1-paluun vuoksi.

Radan rakennustyöt ovat edistyneet hyvää vauhtia. Zandvoortin rata on saamassa asfalttipinoitteen tammikuun lopussa. Itse kisa ajetaan ensi kertaa toukokuussa.

Fanitkin ovat päässeet näkemään vilauksia radan muodosta paikallisten dronevideoharrastajien ilmakuvien välityksellä.

[readmore from=”hollannin gp”]

F1-tallitkin valmistautuisivat varmasti mielellään tulevaan kisaan simuloimalla radan muotoa ja ominaisuuksia virtuaalisesti. Sitä etua heille ei olla kuitenkaan tarjoamassa ainakaan Hollannin kisajärjestäjien taholta.

– Talleilla on raakadata, mutta ei koko radalta. Pidämme sen itsellämme vielä hetken aikaa, radan suunnittelija Jarno Zaffelli kertoi Formule 1 -julkaisulle.

– Teemme sen siksi, että emme halua talleilla olevan kaikkea aikaa maailmassa simuloida rataa. Silloin siinä on mukana yllätyselementti, Zaffelli perusteli.

Lähde: Formule 1