Azerbaidzhanin GP:n kisajärjestäjät väittävät Bakun kaupungin paikallisen talouden hyötyneen jopa 500 miljoonan dollarin edestä formulakisojen isännöinnistä.

Formulakisojen järjestämisen kasvavista kustannuksista puhutaan nykyisin paljon. F1-isännöinnin kalleus on meinannut olla liikaa useille klassikkoradoillekin.

Hockenheimin moottoriradan väki valitteli taannoin kisaisännöinnin kustannuksia ja myönsi kaipaavansa tukea paikalliselta aluehallinnolta. Taloudellista apua saksalaisradalle ei ollut kuitenkaan ilmeisesti irtoamassa kovinkaan helposti.

Raha ei ole kuitenkaan ongelma kaikkialla. Bakun historiallisen kaupungin kisajärjestäjät vakuuttavat tuottaneensa varsin huimia summia paikalliselle elinkeinoelämälle huolimatta siitä, että Azerbaidzhanissa maksetaan yhtä kisakalenterin suurimmista isännöintimaksuista F1:lle.

BBC:n mukaan 506,3 miljoonan dollarin kokonaissumma koostuu suorista ja epäsuorista kuluista viimeisen neljän vuoden ajalta. Laskuihin on otettu mukaan hotellimajoitusten, cateringin, kuljetuspalvelujen, puhelin- ja internetkulujen, maatalouden, vähittäiskaupan sekä veden ja lämmön kaltaisia mittareita.

 

Lähde: BBC, Motorsport