Upporikkaalla F1-tallinomistaja-isällä hurja suunnitelma: Ostamassa kokonaisen automerkin vaihtaakseen F1-tallinsa nimen

© Kuva: Getty Images

Lawrence Stroll on ostamassa Aston Martinin itselleen, uutisoi RaceFans-sivusto. Mahdollinen kauppa saattaa muuttaa kanadalaismiljardöörin omistaman F1-tallin nimen.

Yli kahden miljardin euron omaisuuden omaava Stroll osti selvitystilaan ajautuneen Force Indian itselleen viime vuonna. Stroll, jonka poika Lance Stroll ajaa tallin riveissä, on investoinut talliin suuria rahamääriä tarkoituksenaan nostaa se taistelemaan sarjan kärkisijoista. Tänä vuonna talli sijoittui valmistajien MM-sarjassa seitsemänneksi.

Katso MM-pistetaulukot täältä!

Aston Martin on tällä hetkellä Red Bullin yhteistyökumppani, ja merkki näkyy tallin virallisessa nimessä Aston Martin Red Bull Racing. Automerkki on ajautunut kuitenkin taloudellisiin ongelmiin, kun yhtiön osakkeen hinta on suorastaan romahtanut vuodessa. Kahden vuosineljänneksen jälkeen Aston Martin raportoi tehneensä tappiota hurjat 95 miljoonaa euroa.

RaceFans-sivuston mukaan Stroll on halukas ostamaan automerkin ja tuomaan sen mukaan formula ykkösiin omana tallinaan. Voimanlähteenä toimisi Mercedes, jonka kanssa Aston Martin voisi aloittaa yhteistyön siviiliautojen puolella.

LUE KATTAVA ARTIKKELIPAKETTI KAUDESTA 2019:

Arvosanat kuljettajille

Arvosanamme talleille

Pisteveikkauksemme – miten onnistuimme?

SuomiF1-toimitus analysoi kauden 2019 – vuoden kuljettaja, onnistuja, pettymys, Bottas ja Räikkönen…

Paalupaikka-podcast: TOP5-kuskit, koko vuosikymmen pakettiin


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.