Formula ykkösen hallitsevalle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille ei tulla myöntämään ritarin arvonimeä seuraavassa nimeämistilaisuudessa. Britin sivuuttaminen hänen maineteoistaan huolimatta on herättänyt närää ja ihmetystä.

Kuusinkertainen maailmanmestari Hamilton on ollut vuosia yksi Britannian suurimmista urheilutähdistä, mutta arvostettu ritarinimitys on kiertänyt miestä läpi hänen uransa.

Ison-Britannian ritarikunnassa on monta eri tasoa, ja esimerkiksi urheilussa ansioituneille henkilöille on tavattu antaa alimman tason kunnianosoituksia. Näin on toimittu myös takavuosien F1-tähtien aikana, esimerkiksi 1960- ja 1970-luvulla brittiläiset maailmanmestarit saivat kunnianosoituksen itselleen.

Hamilton ei ollut kuitenkaan mukana tuoreessa listassa, jossa kerrottiin ritarikuntien uusista nimityksistä. Se hämmensi F1-vaikuttajia, jotka antoivat palaa ajan tyylille sopivasti Twitterissä.

– Hänen täytyy kerätä itsensä ja voittaa kenties jotakin, F1-selostaja ja entinen kuljettaja Martin Brundle totesi sarkastisesti.