Vanhoja F1-autoja putkahtaa huutokauppakamareihin tasaiseen tahtiin. Nyt tarjolla on yksilö, joka kiinnostaa varmasti jokaista F1-historiasta kiinnostunutta.

Legendaarinen Tyrrell-talli niitti menestystä Jackie Stewartin kanssa 1970-luvun alussa. Sen jälkeen tallin menestyskäyrä kääntyi laskuun, ensiksi hitaasti, mutta jatkuvasti jyrketen.

LUE LISÄÄ: TOP5: F1-mahtitallien romahdukset – komea historia ei takaa ikuista elossapysymistä, nämäkin jättiläiset kaatuivat

Viimeisen kerran Tyrrellin nimi esiintyi lähtöluettelossa 1998. Tuolloin talli oli vajonnut jo sarjan peränpitäjäksi. Viimeinen kausi sujui pisteittä, sen jälkeen tallin jo aiemmin omistukseensa hankkinut tupakkayhtiö British American Tobacco brändäsi sen uusiksi BAR-talliksi. LUE RÄPELLYKSESTÄ: Muistatko: Suurilla lupauksilla mukaan tullut BAR-talli koki totaalinöyryytyksen

Viimeisen voittonsa talli saavutti 1983, viimeisten MM-pisteiden osuessa kohdalle 1997, Mika Salon ajamana.

Kolmas merkittävä ”viimeinen” nähtiin Espanjan GP:ssä kaudella 1994. Tuolloin Mark Blundell ajoi kilpailussa kolmanneksi, tuoden tallille sen historian viimeisen palkintokorokesijoituksen.

 

Huutokaupattava auto on kyseisen vuoden Tyrrell 022. Auto ei ole kuitenkaan podiumin tuonut yksilö, vaan Blundellin tallikaverin Ukyo Katayaman kauden päätöskilpailuissa käyttämä auto.

Autosta löytyy Juddin nelilitrainen V10-moottori, josta irtoaa reilut 750 hevosvoimaa. Auto on hyvin huollettu ja se on ajokuntoinen.

F1-auton lähtöhinta on tämän kaliiberin autolle maltillinen, 265 000 dollaria. Mikäli menopeli päätyy Suomeen, on ostajan syytä varautua rahtikustannuksiin. Autoa huutokaupataan USA:ssa.

Tutustu huutokaupattavaan yksilöön täältä.