F1-tallijehu avasi syytä Valtteri Bottaksen aika-ajojen poikkeusratkaisulle

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottaksen annettiin kisata täyttä häkää paalupaikasta siksi, että Abu Dhabin GP oli kauden viimeinen osakilpailu.

Ennen kauden päätöskilpailua näytti siltä, ettei Mercedeksen suomalaiskuskille jäisi paljon kisaan panosta. Bottaksen oli nimittäin määrä aloittaa vihoviimeisestä lähtöruudusta moottorirangaistusten vuoksi.

Yllättäen Bottas taistelikin aika-ajoissa kaasu pohjassa ja kipusi sunnuntain kisassa aivan kärjen tuntumaan. Wolff kertoi ärhäkän ratailmeen olleen tarkoituksellinen ratkaisu.

– Normaalisti kauden aikana sanoisimme, että säästetäänpä hieman moottorin kilometrejä eikä vedetä aivan päätyyn asti. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin kauden viimeinen kisa ja halusimme antaa Valtterille mahdollisuuden paalupaikkaan, F1-konkari kertoi GP Todaylle.

Myös tarjolla olleilla rengastaktiikoilla oli merkitystä Bottaksen aika-ajovedoille.

– Hän on suoritunut todella hyvin viime aikoina ja rengasvalintojen osalta ei ollut paljoa vaihtoehtoja avoinna. Ajattelimme, että antaa todellisen kilpa-ajajan Valtterin yrittää paalulle ja katsotaan, mitä hän voi saavuttaa, Wolff taustoitti.