Tulevan viikonlopun Brasilian GP on perinteinen F1-kisaisäntä. Ferrarille se ei ole kuitenkaan ollut viime vuosina mikään menestyskeidas.

46 Brasilian GP:stä Ferrari on voittanut toki 11, joka on toiseksi eniten kaikista. Paalupaikkojen suhteen on ollut kuitenkin tiukempaa, ykkösruutu on heltynyt vain seitsemän kertaa.

Ferrari sai molempiin tilastoihin merkinnän edellisen kerran 11 vuotta sitten. Tuolloin Felipe Massa ajoi paalulta voittoon kilpailussa, joka on yksi F1-sarjan legendaarisimmista. Massa juhli kilpailun jälkeen vajaan minuutin myös maailmanmestaruutta, kunnes Lewis Hamiltonin ohitus Timo Glockista onnistui.

LUE LISÄÄ: TOP5: Kaikkien aikojen GP:t – nämä kilpailut ovat klassikoita syystä, ja jokaisen F1-fanin tulisi tietää ne

Ferrari otti paalupaikan ja voitton Brasiliassa kolme kertaa putkeen 2006-2008, mutta sen jälkeen ruuti on kastunut. Sebastian Vettel on ajanut kakkosruutuun kahtena edellisenä vuonna, mutta Mercedes on pilannut paalujuhlat.

Vettel on tänäkin vuonna Ferrarin ainoa toivo Ferrarin paaluttoman Brasilian putken päättämiseksi. Tallikaveri Charles Leclerc on napsinut tällä kaudella jo messevät seitsemän paalupaikkaa, mutta Sao Paoloon langetettu rangaistus estää hänen mahdollisuutensa napata ykkösruutu.

Kilpailussa monacolaiskuljettaja on luonnollisesti mukana Ferrarin pyrkiessä päättämään voitottoman putkensa.

Kaikki Brasilian GP:stä täältä – TV-lähetysajat, uutiset, tulokset, tilastot, historia