Sebastian Vettelin jousitusrikolle löytyi selitys – radan kunnostustöissä oltiin huolimattomia

© Kuva: Getty Images

Ferrari on paikallistanut syyn Sebastian Vettelin jousitusrikolle USA:n GP:ssä. Italiankielisen motorsport.comin mukaan huonot korjaustyöt pomppujen suhteen tekivät pahaa jälkeä autolle.

Osa kuljettajista valitti Austinin radan töyssyistä jo perjantain harjoitusten jälkeen. Palautteen perusteella rataan tehtiin pieniä korjaustöitä seuraavaksi päiväksi, yhden muutetuista kohdista olleen pääsuoran päässä olevan töyssyn tasoittaminen.

Motorsport.comin italiankielisen version mukaan töyssyä ei kuitenkaan peitetty, vaan sitä vain tasoitettiin kohdasta, josta autot ajavat varikolta takaisin radalla. Kun kilpailun startti tapahtui, Ferrarin Sebastian Vettel ajoi kakkosruudusta kohti töyssyä sellaista ajolinjaa pitkin, jota ei tavallisesti käytetä.

Tämän seurauksena saksalaisen Ferrari otti töyssystä kovaa osumaa. Lehden mukaan TV-kuvissa voi jopa nähdä auton nousevan hetkeksi irti radasta. Isku olisi ollut niin kova, että se vaurioitti takajousitusta lopulta keskeytykseen päätyneellä tavalla.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi USA:n GP:n topit ja flopit: Onneksi olkoon Lewis Hamilton! Hattu päästä myös Valtteri Bottaksen esitykselle


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.