Mercedes-pomo valotti F1-jättiuudistusten vääntöä – ”On ollut kivuliasta”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen strategiapomo James Allison on hyvillään siitä, että F1-sarjan vuoden 2021 uudistuspaketin suunnittelyön raskain osuus on jo takana.

Kahden vuoden päähän kaavailtuja jättiuudistuksia on työstetty pitkään. Kuten arvata saattoi, suuret muutokset F1-autojen tekniikkaan ja kaikkia talleja koskettavaa budjettikattoa ei ollut helppo ajaa läpi.

Nyt säännöistä on päästy kuitenkin hiljalleen yhteisymmärrykseen. Tämä maistuu Allisonille, joka koki taistelun sääntöjen ehdoista varsin rankaksi urakaksi.

– Viime vuosien ja etenkin viime kuukausien työ ja viikkojen kliimaksi on ollut hieman kivuliasta. Nyt olemme kuitenkin siinä pisteessä, mistä hauska osuus alkaa. Saamme vihkon käteemme ja alamme töihin, Mercedes-jehu kertoi Motorsportille.

– Sitä olisi outo F1-insinööri, jos ei innostuisi nyrkillisestä uusia sääntöjä pureskeltavaksi. Aletaan etsiä uusia mahdollisuuksia ja yritetään tehdä mahdollisimman nopea auto niiden pohjalta, Allison kaavaili.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.