F1-tulokas jäi 1,6 sekunnin päähän uransa ensimmäisistä pisteistä: ”Tämä oli maksimi, emme pystyneet enempään”

© Kuva: Getty Images

Williamsin tulokaskuljettajalla George Russellilla oli elämänsä tilaisuus nousta pisteille Brasilian F1-kilpailussa viime viikonloppuna.

Kilpailussa nähtiin kärkikuljettajien osalta keskeytyksiä ja rangaistuksia. Vain Max Verstappen onnistui ajamaan kisan maaliin saakka ilman häiriötekijöitä. Kärkikuskien keskeytyksen ja kolaroinnit nostivat palkintopallillekin peräti kaksi ensikertalaista, kun Pierre Gasly tuli Toro Rossolla toiseksi ja Carlos Sainz McLarenilla kolmanneksi.

Tuuri oli nostaa myös Russellin ja Williamsin pisteille. Williams on ollut koko kauden sarjan heikoin auto. Robert Kubica selvisi Saksassa sateisissa olosuhteissa pisteille, mutta muuten tallin rooli on ollut tyytyä jämäsijoihin.

– Se oli yksinäinen kilpailun, kunnes yhtäkkiä kärjessä alkoi tapahtua. Oli hauska olla kerrankin mukana taistelemassa muiden kanssa. Kun me ajamme täysiä, se vastaa muiden vauhtia, kun he taistelevat sijoista, Russell sanoi kisasta.

Russell sijoittui lopulta kahdenneksitoista jääden vain 1,6 sekunnin päähän kymmenenneksi sijoittuneesta Toro Rosson Daniil Kvjatista.

– Yritin antaa kaikkeni ja ohittaa milloin missäkin sekä ottaa kaiken otettavissa olevan. Se ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut ja tämä oli maksimi. Emme pystyneet enempään.

Lähde: Formula1.com


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!