Tämän vuoden Brasilian GP tulee jäämään kaikkien formulafanien mieliin. Myös tilastoniiloille eriskummallinen kilpailu tarjosi paljon.

Max Verstappenin voittaessa ja Pierre Gaslyn sijoittuessa toiseksi sai molempia vauhdittanut Honda ensimmäisen kaksoisvoittonsa pitkään aikaan. Tämä tilasto riippuu siitä, mistä sitä katsoo.

Belgian GP:ssä 1998 Jordan nappasi ikimuistoisen kaksoisvoiton, mutta irlantilaistalli käytti Mugen-Hondaa. Jos tätä ei laske ”aidoksi” voitoksi, tapahtui Hondan edellinen kaksoisvoito kauden 1991 Japanin GP:ssä. Tuolloin voittoon ajoi Gerhard Berger ja toiseksi Ayrton Senna.

Jos taas etsitään edellistä Hondan kaksoisvoittoa kahden eri tallin voimin, täytyy matkustaa ajassa vuoteen 1987. Tuolloin Nelson Piquet ajoi voittoon Williams-Hondalla, Sennan ollessa toinen Lotus-Hondalla. Areenana toimi Italian GP Monzassa.

Silloin kävi näin: Ayrton Sennalta teki komean, mutta nykypäivän maailmassa tuomittavan eleen tallikaverilleen maailmanmestaruuden varmistuttua

McLarenin paluuta podiumkantaan on tervehditty ilolla formulapiireissä. Brittitallin edellinen pyttykeikka tapahtui kauden 2014 avauskilpailussa Australiassa. Sen jälkeen ehti vierähtämään hurjat 2072 päivää ja 119 GP-starttia, ennen kuin Carlos Sainz päästi tallin pälkähästä.

Sainz ja Pierre Gasly nappasivat molemmat uransa ensimmäiset podiumit Brasiliassa. Tilasto menee jälleen monimutkaiseksi, kun sarja sai edellisen kerran kaksi uutta palkintokorokekuljettajaa.

Teknisesti podiumilla oli kaksi uutta kuskia jo aiemmin mainitussa Australian GP:ssä 2014. Myöhemmin toiseksi sijoittunut Daniel Ricciardo kuitenkin hylättiin, joten tätä ei teknisesti voida laskea.

Edellisen kerran kaksi uutta podiumkuskia nähtiin niinkin kauan aikaa sitten kuin 1994 Saksan GP:ssä Tuolloin Ligierin Olivier Panis ja Eric Bernard nousivat Bergerin seuraksi palkintojenjakoon. Siinä kilpailussa sattui ja tapahtui, Mika Häkkinen sai muun muassa kilpailukiellon.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita

*** ***
Seuraa SuomiF1-sivustoa Instagramissa!