F1-kuskit kapinoivat tiukkaa sääntöä vastaan – ”täyttä p*skaa”

© Kuva: Getty Images

F1-kuljettajat eivät ole mielissään sarjan tiukasta kypärävärityssäännöstä. Kärkikuljettajat ovat avoimen kapinamielisiä kieltoa vastaan.

Säännöt määräävät kuljettajat pysymään yhdessä kypäräväritysteemassa läpi kauden. Pienille muutoksille jätetään tilaa, mutta raja tälle on muodostunut naurettavaksi.

Esimerkiksi Daniel Ricciardo ja Max Verstappen saivat kumpikin ajaa yhden osakilpailun täysin uudistetulla kuosilla, kun taas Daniil Kvjatilta pieni muutos evättiin.

ämä erikoiskypärä kiellettiin ”liian erilaisena” – Max Verstappenin vastaavat hyväksytty

Ja tämän säännöt sallivat? F1-kuski pisti kypäränsä kuosin täysin uusiksi – värikäs potta vaihtui jenkkifutis-lookiin! katso kuvat

Sääntöpykälä onmennyt kuljettajista liiallisuuksiin. Lewis Hamilton kysyi Instagram-seuraajiltaan asiasta, palauteryöpyn olleen murskaavasti ”häränpaska”-mietteen takana.

Ferrarin Sebastian Vettel, joka on totuttu tuntemaan alati vaihtuvista kypäristään, myöntää avoimesti vähät välittävänsä säännöstä.

– Noh, minä vaihdan kypäräni ulkonäköä joka tapauksessa. Ne ovat meidän kypäriämme ja meillä pitäisi olla vapaus tehdä niillä mitä huvittaa, joten sääntö on täyttä paskaa, Vettel täräytti Autosportille.

Kärkikuskeista Vettelin ja Hamiltonin kanssa samoilla linjoilla on myös Verstappen.

– Minusta se on coolia. Pidin siitä, kun Seb vaihtoi aikoinaan väritystään. Joka kerta sitä vain mietti, mitäköhän uutta on tällä kertaa luvassa. Minäkin harrastan tätä, joskaan en joka kilpailussa. Mutta meidän täytyisi saada tehdä omilla kypärillämme mitä me haluamme, Verstappen toteaa.