Testi onnistui, formula-autot kokemassa massiivisen muutoksen

© Kuva: Getty Images

IndyCar-sarjan Aeroscreen-testi otettiin kuljettajien puolelta hyvin vastaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että suojakupu tulee valloittamaan paikkansa formula-autoissa kautta maailman tulevaisuudessa.

Sarja testasi uutta pääsuojaa Indianapolisin moottoriradalla keskiviikkona. Sekä Will Power että Scott Dixon, molemmat kokeneita pitkän linjan huippukuljettajia, antoivat myönteistä palautetta suojalaitteesta.

Formulasarja testaa uudenlaista pääsuojaa – tältä Aeroscreen näyttää

Etukäteen Aeroscreenin ongelmana pidettiin sen rajoittavaa näkökenttää varsinkin ovaalikilpailuissa, mutta testeissä kuljettajat eivät havainneet tästä koituvan harmia. Myös pelko erilaisten roiskeiden aiheuttamista harmeista osoittautui pelättyä pienemmäksi murheeksi.

– Tämän testin jälkeen ilman Aeroscreeniä ajaminen tuntuu samalta kuin ajaisi alasti. Olen todella tyytyväinen, että olemme ottaneet tämän ratkaisun käyttöön, Power kertoi.

Dixon kehui suojalaitteen kehittyneen huomattavasti aiemmista prototyypeistä. Pientä viilattavaa on edelleen esimerkiksi irti revittävien kalvojen suhteen, mutta kokonaisuutena kuljettajat näyttivät suojalle jo nyt vihreätä valoa.

– Ratkaisu tekee myös ajamisesta paljon vähemmän meluisaa. Kuulin aiempaa selkeämmin tiimiradioni, mikä oli hieno asia, Dixon kertoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.