Renaultin diskaukseen johtanut jarrujärjestelmä on ollut tallin käytössä jo 2015. Asian paljasti tallin entinen kuljettaja Romain Grosjean.

Grosjean ajoi tuolloin Lotus-nimellä kulkeneessa tallissa 2012-2015. Viimeinen kausi sujui pahoissa talousongelmissa, mutta tallin viimeisenä tähtihetkenä ranskalaiskuski nousi upeasti palkintopallille kyseisen vuoden Belgian GP:ssä.

[readmore from=”renault”]

LUE MYÖS: Renault oikoo väitteitä – ”kohuvideo” ei vaikuttanut rangaistukseen tippaakaan

Renault koki hylkäyksen Japanin GP:n jälkeen hyvin dokumentoiduista syistä. Tallipomo Cyril Abiteboul ei ollut päätöksestä mielissään, sillä hänen mukaansa ranskalaistalli on käyttänyt järjestelmää jo pitkään, jopa useamman vuoden. Näistä kerroista ei kuitenkaan syntynyt minkäänlaisia ongelmia.

Autosport kysyi Grosjeanilta, käyttikö hän kyseistä ratkaisua omana aikakautenaan tallissa.

– Olen saattanut, kyllä, ranskalainen vastasi.

Grosjeanilta kysyttiin myös, uskoiko hän sen olleen tuolloin sääntöjenmukainen. Miehen vastaus kieli epävarmuudesta asian suhteen.

– Sanotaanko näin, että kun pyysin tallia toistamaan järjestelmän käytön myöhemmin, sitä ei tehty. Ja se taisi olla ihan hyvä ratkaisu.

LUE MYÖS: Huolestuttavia uutisia konsernijohdolta: Renault tarkastelee F1-projektinsa jatkoa – vetäytyykö ranskalaismerkki sarjasta?