Renault’n F1-auton kehitystyö vaikeuksissa – taustalla tuulitunnelin alasajo

© Kuva: Getty Images

Renault paljasti autonsa kehityksen kärsineen merkittävästi tuulitunnelinsa korjaustöistä, jotka tekivät päivitysten testauksesta lähes mahdotonta.

Kuluva vuosi F1-sarjassa ei ole ollut ranskalaiselle autoyhtiölle helpoimmasta päästä.

Vaikka tavoitteena oli keskikastin herruus, on Renault joutunut nöyrtymään kerta toisensa jälkeen McLarenin ja ajoittain muidenkin vastusten edessä.

Patonkimaan F1-joukkojen menoa ovat hidastaneet jatkuvat tekniset ongelmat, jotka ovat johtaneet jo useampaan keskeytykseen.

Nyt ranskalaiset raottivat kulissiensa verhoa taustoittaakseen syitä tekniikkavaikeuksien taustalla. Tallipomo Cyril Abiteboulin mukaan tallin vanhaa tuulitunnelia oli päivitettävä pakon edessä kesällä.

– Tiedämme ongelman. Tuulitunneli oli alhaalla pitempäänkin kuin vain kesätauon ajan. Se vaikutti kehitystyöhömme, mutta se oli sijoitus. Jos haluamme olla sillä tasolla, mihin loppupeleissä tähtäämme on meidän tehtävä näitä asioita, Renault-johtaja kertoi Motorsportille.

– Pidän tätä lupaava merkkinä tulevista asioista. Vielä on kuitenkin niin paljon tehtävää, että pidän mieluiten pääni alhaalla, Abiteboul vakuutti.

Lähde: Motorsport