Onko tässä Suzukan paras faniasu? F1-sarjan surkuhupainen kulttikuljettaja, mukana palosammutin, oleellinen osa F1-legendaa

© Kuva: Getty Images

Japanilaisfanit ovat Suzukan kisaviikonlopun kenties parasta viihdettä. Paikalliset pistävät parastaan esitellessään mitä mielikuvituksellisimpia pukuja ja asusteita.

Kuljettajiksi pukeutuminen ajohaalareita ja kypärää myöten on yksi näkyvimmistä trendeistä. Moni valitsee asukseen jonkun nykykuljettajan tai menestystä napsineen legendan, mutta eräs fani päätti ottaa toisen lähestymistavan. Hän valitsi asukseen Taki Inouen.

Satunnainen F1-fani ei välttämättä ymmärrä, mitä erikoista on 18 GP-starttia ilman pisteen pistettä napanneessa japanilaiskuljettajassa. Tässä vaiheessa kannattaa suunnata YouTubeen.

Inoue ei taikonut suurtekoja kilparadoilla, itse asiassa häntä pidetään yhtenä lajin historian huonoimpana kuljettajana. Mies on myös itse ylpeästi tätä mieltä, eikä hän pelkää tuoda sitä esille sosiaalisessa mediassa.

Inoue muistetaan parhaiten kahdesta erikoisesta onnettomuudestaan kaudelta 1995. Monacossa hän joutui turva-auton yliajamaksi, kun häntä vedettiin toisella autolla kohti varikkoa. Inouen Footwork kiepsahti väärin päin, mutta pelottavasta tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä.

”Tähtihetki” nähtiin myöhemmin Unkarin GP:ssä. Se tallentui myös TV-kameroihin.

Inouen auton moottorin hajottua mies parkkeerasi autonsa radan varteen. Sen jälkeen hän päätti ottaa itse ohjat käsiinsä sammutustöissä, mutta pahaksi onneksi paikalle saapui samaan aikaan myös huolettomasti ajanut ratavirkailija henkilöautollaan.

Palosammuttimen käsiinsä saanut Inoue astui suoraan auton eteen, lentäen sen nokkapellille. Sen jälkeen hän lyyhistyi maahan, onneksi kuitenkin nopeasti takaisin tajuihinsa virkoutuen.

Tapauksessa ei ole mitään hauskaa, mutta jokin tilanteen absurdiudessa viehättää formulakansaa. Videoklipin ovat nähneet taatusti lähes kaikki F1-fanit, ja tämän jutun jälkeen vielä useammat.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.