Lewis Hamilton vaatii Mercedestä panostamaan ensi kauden F1-autossaan lisätehoihin, vaikka aerodynaamisen suorituskyvyn kustannuksella. Hallitseva maailmanmestari antoi myös kriittisiä lausuntoja Hopeanuolen tämän kauden kehitystyöstä.

Mercedesa aloitti kauden murskaavasti, kun se ajoi pelkkiä kaksoisvoittoja kauden alkupuoliskolla. Viime kisoissa Ferrari on kuitenkin saanut juonen päästä kiinni. Italialaistallin auto on ollut varsinkin aika-ajoissa vahva, mutta kilpailuissa Mercedes on pystynyt lyömään kapuloita rattaisiin, kiitos Ferrarin jatkuvien kompurointien.

[readmore from=”hamilton lewis”]

Hamilton tunnustaa kuitenkin Ferrarin uhan. Hän esittääkin talliaan ottamaan ensi kauden autonsa kehitystyössä enemmän mallia kilpailijaleiristä.

– Tämä kausi ei ole ollut meille kaikista paras voimanlähdepuolella. Myös automme omaa liikaa ilmanvastustusta, joten siltä osin meidän täytyy parantaa. Tallin rakentama auto on kuitenkin ollut hyvä ja luotettava, joten sen suhteen voimme olla ylpeitä, Hamilton toteaa Autosportille.

– Vaikka valmistajien titteli on jo taskussamme, täytyy meidän jatkaa kehitystyötä kovasti, jotta ensi vuoden autossa olisi enemmän tehoja ja vähemmän ilmanvastusta.

F1-kausi jatkuu ensi viijkonloppuna Meksikossa.