Ferrarin Charles Leclercin yhden käden ajosuoritus viikonlopun Japanin GP:n 130R-mutkassa keräsi ihastusta, mutta herätti myös keskustelua nykyisistä F1-autoista.

Huh huh, Charles Leclerc! Ferrari-tähti ajoi yhdellä kädellä läpi yhden sarjan vaativimmista mutkista, toinen käsi kurottautui ulos ohjaamosta – katso video

Entiset Formula 1 -kuljettajat Karun Chandhok ja Tiff Needell kritisoivat kovasti Twitterissä nykyautoja Japanin GP:N jälkeen. Heidän mielestään Leclercin temppu todisti niiden olevan liian helppoja ajettavia.

– Käsittämätöntä. Selvä merkki, että kaudeksi 2021 downforcen määrää on leikattava merkittävästi. Autoista on tehtävä vaikeampia ajaa. Enemmän tehoa kuin pitoa, Sky Sportsin F1-asiantuntija Chandhok kirjoitti.

– Minun aikanani kolme haastavinta mutkaa olivat 130R, Eau Rouge ja Blanchimont. Nyt ne ovat helppoja mutkia, jotka ajetaan täydellä kaasulla ja jopa yhdellä kädellä. Eau Rouge on minun downforce-mittarini. Jos sen voi ajaa täydellä kaasulla, poistetaan downforcea, Needell puolestaan kirjoitti.

F1-maailmanmestari Damon Hill keksi sopivan ratkaisun Chandhokin ja Needellin ongelmaan.

– Tämä on mennyt liian pitkälle. Meidän on luovuttava etusiivistä, Hill kirjoitti humoristiseen sävyyn vastaten kaksikon valitukseen.