Hylkäys tuli! F1-talli menettää Japanin GP:n pisteensä

© Kuva: Getty Images

Renault-tallin suoritus Japanin GP:ssä on hylätty. Näin ollen talli ja sen kuljettajat Daniel Ricciardo ja Nico Hulkenberg menettävät kilpailussa ajamansa pisteet.

Kansainvälinen autoliitto FIA katsoi Renaultin käyttäneen autoissaan sääntöjenvastaista tekniikkaa jarrutasapainon säätämisensä suhteen. Päätöksessä kerrotaan ratkaisun olevan apuväline kuljettajille, mikä on rangaistuksen varsinainen syy. Renault aikoo valittaa päätöksestä.

Ranskalaistalli joutui tutkinnan alaiseksi kilpailijaleiri Racing Pointin tehtyä tallista protestin. Sanojensa takeeksi talli toimitti 12-sivuisen kirjelmän, jossa se selitti yksityiskohtaisesti Renaultin käyttämän tekniikan laittoman toiminnan.

LUE MYÖS: F1-auton ohjauspyörät takavarikoitiin – FIA käynnisti monimutkaisen tutkinnan

Ricciardo sijoittui Japanin kilpailussa kuudenneksi ja Hulkenberg kymmennenneksi. Talli sai Suzukasta yhdeksän MM-pistettä. Ne olisivat vankistaneet tallin viidettä sijaa valmistajien sarjassa, nyt se on jälleen uhattuna.

Hylkäysten ansiosta sijoituksissa nousevat Charles Leclerc, Pierre Gasly ja Sergio Perez, minkä lisäksi pisteille nousevat Lance Stroll ja Daniil Kvjat. Kimi Räikkönen kohoaa sijalle 12:s.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!