Renaultin vastaprotesti tallin ylle heitettyyn epäilykseen sai tallin menettämään välineistöään F1-sarjalle.

Racing Point jätti protestin tuplapisteille Japanin GP:ssä ajaneista ranskalaistallin autoista. Kilpailijan mukaan Renaultin autojen jarrutasapainosäädöt eivät olleet Suzukassa sääntöjen sallimissa rajoissa.

Renault, joka nappasi Suzukasta mukavat 9 pistettä, teki protestista vastaprotestin. Tämän seurauksena FIA sinetöi ja takavarikoi Nico Hulkenbergin ja Daniel Ricciardon autojen ohjauspyörät ja elektroniset ohjausjärjestelmät, ECU:t.

FIA tutkii laitteet selvittääkseen, löytyykö niistä Renaultin kannalta raskauttavia tai vapauttavia todisteita. Päätökselle ei ole annettu vielä päivämäärää, sillä kyseessä on erittäin monimutkainen tapaus. Racing Point toimitti tuomaristolle kaikkiaan 12-sivuisen protestikirjelmän, joten tapaus nousi tuskin esille sattumalta vain Japanin GP:n suoritusten seurauksena.