F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn vahvisti, etteivät käänteisen lähtöruudukon sprinttikisat korvaa aika-ajoja ensi kaudella.

Formulaväki äimistyi, kun sarjan omistajataho Liberty Media ilmoitti suunnittelevansa radikaalia uudistusta perinteisiin aika-ajoihin.

Sarjan johtoporras oli suunnitellut kolmen aika-ajosession korvaamista lyhyellä sprinttikisalla, joka ajettaisiin käänteisen lähtöruudukon periaatteella.

Muutosehdotus sai rankkaa vastustusta lajiväeltä. Muun muassa Sebastian Vettelin kaltaiset tähtikuskit haukkuivat idean lyttyyn.

[readmore from=”aika-ajo”]

Alun perin uudistusta oli määrä kokeilla muutamassa kisassa jo ensi vuonna. Nyt suunnitelmista ollaan kuitenkin luovuttu, sillä kaksi sarjan kymmenestä tallista äänesti ehdotusta vastaan taannoisessa palaverissa.

– Nykyinen hallintojärjestelmämme tarkoittaa, että meidän on oltava yhtä mieltä tehdäksemme yhtään päätöksiä ensi vuodelle, Brawn taustoitti Reutersille.

– Tallit sanoivat aluksi suostuvansa siihen, mutta sitten kaksi tallia nostivat kätensä pystyyn kokouksessa. On turhauttavaa, että emme voi tehdä sitä. Se on kuitenkin valitettavasti klassinen ongelma Formula 1:ssä, F1-pomo manasi.

Lähde: Reuters