Näin Valtteri Bottas kommentoi tallimääräyksen kohteeksi joutumistaan

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas joutui kokemaan F1-kuljettajalle ikävän tehtävän, kun talli määräsi hänet palvelemaan Singaporen GP:ssä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia.

Varikkokäyntiään venyttänyt britti oli vaarassa pudota tallikaverinsa taakse. Mercedes ohjeisti varikkomuurilta Bottasta hidastamaan vauhtiaan, jotta Hamilton ehtisi stopin jälkeen edelle. Näin myös kävi, järjestyksen pysyessä samana ruutulipulle asti.

Muistot Bottaksen saamasta viestistä viime vuodelta eivät ole unohtuneet. Tiimimääräys ärsytti suomalaiskuskin faneja ja myös Bottasta itseään.

Kisan jälkeen Bottas kuitenkin myönsi tallin toimineen oikein.

– Meillä on olemassa tiettyjä sääntöjä. Edellä oleva auto saa ykköskohtelun strategiassa. Olisin voinut olla helposti Lewiksen edellä, mutta meillä on sääntömme. Tämä toimii molempiin suuntiin, joten ensi kerralla jos olen hänen asemassaan odotan minun saavan vastaavaa kohtelua, Bottas kertoi kisan jälkeen Sky Sportsille.