F1-sarjan suurinta skandaalia etsittäessä esille nousee usein kaksi vaihtoehtoa. Fernando Alonso on keskiössä niissä molemmissa.

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari oli kiistatta erittäin lahjakas kuljettaja, mutta miehen luonne ja teot F1-auton ulkopuolella synkentävät hänen mainettaan tuntuvasti.

Alonson ”kyky” kylvää riitaa ja eripuraa ympärilleen on yleisesti tiedetty asia formulaväen keskuudessa. Vuonna 2007 hän oli pääarkkitehti Spygatessa, agenttijännäriäkin monimutkaisemmassa tapahtumavyyhdissä, joka oli tuhota McLareni. Lue kattava erikoisartikkelimme tapauksesta täältä.

Seuraavana vuonna nähtiin Crashgate, Alonsolle halpamaisesti junailtu voitto, joka vei mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös Felipe Massalta maailmanmestaruuden. Alonso selvisi tapahtumasta kuin koira veräjästä, sillä hänen osuuttaan tapahtumasarjaan ei koskaan voitu todistaa.

Crashgate on luonnollisesti Paalupaikka-podcastimme aiheena Singaporen GP:n historiaa muisteltaessa. Näpäytä podcast auki ja kuuntele suomenkielistä, asiantuntevaa formulapuhetta vaikkapa aamutoimien yhteydessä. Crashgate-osuus alkaa kohdasta 32.35.

Crashgatesta on julkaistu myös laaja erikoisartikkeli sivuillamme. Mikäli haluat kuuntelemisen sijasta lukea tapauksesta, on sekin mahdollista. LUE: Muistatko tämän F1-skandaalin? ”Mätäpaise, iljettävin Fernando Alonson voitoista”

Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen ja ole mukana Suomen suurinta moottoriurheiluyhteisöä!

Kuuntele jakso alta tai Spotifystä. Montoya-osuus alkaa kohdasta 16:35.

Muista myös tilata Paalupaikka-podcast sovelluksen sisällä, jotta saat välittömästi tiedon uuden jakson julkistamisesta.

Seuraa SuomiF1-sivustoa myös Instagramissa! Formulameemit, uutiset, tilastoknopit ja paljon muuta!

Jakson voi kuunnella myös Soundcloudista täältä

Kuuntele aiemmat jaksot:

E09 Kenestä Kimi Räikkösen uusi tallikaveri?

E08 Mika Salo saa kiittää Stewartia henkensä puolesta

E07 Vieraana MTV Urheilun Antti Rämänen – mitä Bottakselle tapahtuu?

E06 Miksi Hamiltonia vihataan & Vettel ja Verstappen vaihtavat paikkoja?

E05 Kuskiveikkaukset ensi kaudelle & Nigerian prinssin suuri huijaus

E04 Kiitos ei välitankkausten palauttamiselle & toimittajan F1-fanitus alkoi 1999

E03 Viesti vuodelta 1993 & toimittajan epäsuosittu mielipide

E02 Vastauksia katsojakysymyksiin & toimittajan hurja muisto Montrealista

E01 Muistopuhe Niki Laudalle & Fernando Alonson Indy500-katastrofi