F1-sarja on jakautunut voimakkaasti kahteen kastiin. Kärkitallien ylivallasta saatiin erinomainen tilastoesimerkki Singaporen GP.ssä.

Kun Alfa Romeon Antonio Giovinazzi nousi kierroksella 27 neljäksi kierrokseksi johtoon edellä ajaneiden varikkokäyntien ansiosta, rikkoi hän yli neljä vuotta jatkuneen kärkitallien dominanssin johtokierroksista.

[readmore from=”historia”]

LUE MYÖS: Kimi Räikkösen tallikaveri päätti useita tilastoputkia – pisimmällä mittaa 36 vuotta

Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat vetäneet F1-letkaa jokaisella kierroksella kauden 2015 Britannian GP:stä lähtien. Edellisen kerran tämän kolmikon ulkopuolelta kärjessä on viihtynyt nykyvalossa hämmästyttävästi Williams, joka koputteli tuolloin kärkitallien kantapäitä. Tuolloin Felipe Massa ja Valtteri Bottas ajoivat väkevästi kisan kärkiautoina ensimmäiset 21 kierrosta.

Viimeisen johtokierroksen ”isojen poikien” ulkopuolelta sai juurikin Bottas, jolle merkattiin johtoasema kierroksella 21. Sen jälkeen Lewis Hamilton paineli kärkeen ja voittoon.

Johtokierrostilastossa otetaan huomioon vain tilanne maalilinjalla. Siitä syystä esimerkiksi tämän kilpailun Saksan GP:n tilannetta, jossa Racing Pointin Lance Stroll johti hetkellisesti kisaa, ei lasketa. Max Verstappen pyyhälsi Red Bullillaan kanadalaisen ohitse, ennen kuin Stroll ehti ylittämään maalilinjan uuden kierroksen alkamisen merkiksi.