Romain Grosjean ei tahdo käsittää, miksi Haasin kilpurista ei irronnut enempää suorituskykyä Monzan kisapäivänä viime sunnuntaina.

Kuten jo kauden ensimmäisen puolikkaan aikana totuttiin näkemään, oli Haas jälleen yksi varikon vaarattomimmista kilpailijoista Italiassa.

Amerikkalaistallin vaikeudet tekniikansa kehityksen kanssa eivät ota loppuakseen. Tallin ranskalaispilotti Grosjean ei ymmärrä enää lainkaan, miten autoaan ei kyetä parantamaan.

Monzassa Grosjeanilla oli ongelmissa autonsa tasapainon kanssa, jota ei saatu kuntoon millään erilaisista tempuista huolimatta.

– Tulin varikolle ja pyysin tallia ottamaan hieman aerotasapainoa pois, sillä auto oli hyvin etupainoinen. Teimme sen, mutta auto oli silti epätasapainoinen. Sitten tulimme varikolle uudestaan ja otimme pois yhden prosentin verran aerotasapainosta. Auto oli siltikin yhä ylitasapainossa. Jokin meni selvästi vikaan, ranskalainen taivasteli.

– Meidän on analysoitava kaikki, sillä tämä tasapaino ei ollut todellakaan sitä, mitä meillä oli aiemmin viikonloppuna. Paljon analysoitavaa, Grosjean huokaisi.