Edelleen potuttaa: Tämä Sebastian Vettelin aivopieru tuhosi Kimi Räikkösen kisan ja saksalaisen MM-haaveet silmänräpäyksessä

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettel on ollut viime aikoina melkoisen virheherkkä F1-kuljettaja nelinkertaiseksi maailmanmestariksi. Massiivinen virhe kaksi vuotta sitten tuhosi saksalaisen, Ferrarin ja Kimi Räikkösen kilpailut yhdessä silmänräpäyksessä.

Vettel hävisi kauden 2017 maailmanmestaruuden Lewis Hamiltonille lopulta 46 pisteellä. Jos MM-taistolle etsitään jotain kulminaatiopistettä, nähtiin se kyseisen kauden Singaporen GP:ssä.

Mercedes oli suurissa ongelmissa läpi viikonlopun, Ferrarin ollessa puolestaan päinvastaisessa vireessä. Vettel nappasi paalun, Hamilltonin jäädessä vasta viidenteen lähtöruutuun. Peli näytti olevan pedattu Vettelin voitolle ja MM-taiston tiukentumiselle, olihan piste-ero tuolloin vain kolme pistettä Hamiltonin eduksi.

Sunnuntain kisaan lähdettiin sadekelin renkailla, sillä kaupungin ylle iski rajuilma vain alle tunti ennen lähtövalojen sammumista. Katurata ja märkä asfaltti povasivat jännittävää iltapäivää katsojille.

Tuskin kukaan osasi silti aavistaa, että draamaa saataisiin jo lähtökiihdytyksessä. Valitettavasti pääosassa olivat Ferrarit.

Kun valot sammuivat, ampaisi Räikkönen nelosruudusta matkaan kuin raketti. Saman teki hänen edelleen kakkosruudun Max Verstappen. Vain muutamassa metrissä he olivat jo Vettelin rinnalla.

Surkean startin ottanut saksalainen teki tuhoon tuomitun peliliikkeen, kun hän lähti kiilaamaan suoralla kohti Verstappenia ja Räikköstä. Ferrarin väliin joutuneella Verstappenilla ei ollut tilaa väistää, eikä ykkösmutkaan kärkipaikalla matkalla olleella Räikkösellä ollut tarvetta perääntyä.

Seurasi yhteenosuma, joka pyyhki kolmikon ulos kilpailusta. Räikkösen ja Verstappenin kanssa avausmutkaan rysähti vielä viaton Fernando Alonso, Vettelin spinnatessa hajonneen autonsa öljyihin seuraavassa mutkassa.

Suurin hyötyjä oli Hamilton, joka ei voinut uskoa onneaan. Mies nousi kaikessa häslingissä kilpailun kärkeen, ja sillä sijalla hän tuli myös maaliin. Torjuntavoitto Vettelistä onnistui täydellisesti, kun britti nappasi täyden pistepotin Ferrari-kuskin nollaa vastaan.

Vettelin temppu ärsytti luonnollisesti Räikkösen faneja. Kerrankin hyvän startin ottanut suomalainen oli täysin viaton tapahtumien kulkuun, mutta niin vain hän sai jälleen osansa muiden aihettamista tapahtumista.

LUE MYÖS: Näkökulma: Kaikkien rakastamasta veijarista sylkykupiksi – mikä tuhosi Sebastian Vettelin maineen (suomalais)fanien silmissä?

LUE MYÖS: Sebastian Vettel vedenjakajalla – esimerkki Michael Schumacherista vai Fernando Alonsosta?


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.