Belgian Span ja Eau Rougen synkkä vuosipäivä – kuolonkolari vei aikakautensa tulevaisuudenlupauksen

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Tämän vuoden Belgian GP:hen valmistaudutaan surumielisissä tunnelmissa. Anthoine Hubertin kuolema on synkkää jatkumoa radan historialle.

Tällä päivämäärällä, 1. syyskuuta vuonna 1985 radalla nähtiin kuolemaan johtanut onnettomuus samassa paikassa, josta eilinen Formula 2 -sarjan tragedia sai alkunsa.

Stefan Bellof menehtyi Span legendaarisessa 1000 kilometrin kilpailussa hänen kolaroitua rajusti ulos Eau Rougessa Jacky Ickxin kanssa. Molemmat kuljettajat yrittivät puskea nopeavauhtiseen mutkaan samanaikaisesti, vaikka tilaa oli vain yhdelle.

Lopputuloksena molemmat rysähtivät seinään, Bellof kuolettavasti. Lupaavan saksalaiskuljettajan elämä päättyi vain 27-vuotiaana.

Bellofia pidettiin yhtenä aikakautensa lupaavimmista kuljettajista. F1-sarjassa hän ehti ajamaan 20 osakilpailua Tyrrell-tallissa. Pisteitä kertyi neljä kappaletta.

Maineensa Bellof loi paitsi urheiluautoissa, myös yhdessä ainoassa F1-osakilpailusta. Siitä muistetaan Ayrton Senna, mutta myös Bellof ansaitsee tulla mainituksi.

Kaatosateessa ajetussa kauden 1984 Monacon GP:ssä Senna yllätti kaikki ajamalla häntäpään Toleman-autolla toiseksi. Tuleva brassilegenda esitteli sadekelin taitojaan ajamalla upeita kierroksia ja ajamalla kärkimeis Alain Prostin lähes kiinni, taaempana Bellof tuli vieläkin kovempaa.

Lopputuloksissa Bellof oli kolmas, mutta myöhemmin miehen koko kauden tulokset hylättiin FIA:n havaittua Tyrrellin auton olleen laiton. Suuri maailma hehkuttaa edelleen Sennan suoritusta, mutta myös Bellof ansaitsee tulla muistetuksi.

Tänään formulakansa muistaa ansaitusti Hubertia, mutta myös Bellofille kannattaa uhrata ajatus hiljaisessa hetkessä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS