Avasiko Niki Laudan kuolema McLaren-Mercedes -yhteistyölle? F1-legenda torppasi idean aiemmin

© Kuva: Getty Images

McLarenin ja Mercedeksen paluu kimppaan palauttaa yhden lajin historian ikonimmista kaksikoista takaisin yhteen. Vielä hetkeä aiemmin yhteistyön toteutumista olisi ollut syytä epäillä.

Mercedes toimi McLarenin moottorikumppanina 1995-2014. Menestyksekäs ajanjakso tuotti kolme kuljettajien ja yhden valmistajien maailmanmestaruuden sekä tukun osakilpailuvoittoja. Yhteistyö hiipui saksalaismerkin panostettua omaan tehdastalliinsa, McLarenin suunnatessa Hondan suuntaan.

Yhteistyö japanilaismerkin kanssa osoittautui kuitenkin katastrofiksi, ja McLaren etsikin poispääsyä sopimuksesta vuonna 2017. Talli tunnusteli tuolloin paluuta Mercedeksen leiriin, mutta tuolloin yhteistyölle ei näytetty vihreätä valoa.

LUE MYÖS: Katkesiko Renaultin kamelin selkä? McLarenin päätös valtava takaisku, jättääkö merkki formulat kokonaan?

Mersu-pomo Toto Wolff paljastaa Autosportille keväällä edesmenneen F1-legendan ja Hopeanuolen F1-neuvonantajan Niki Laudan olleen avainroolissa, kun sopimusehdotus pistettiin silppuriin.

Wolff kertoo Laudan olleen aiemmin avoin Red Bullin varustamiseksi, kun energiajuomayhtiö tuskaili Renaultin kanssa 2015.

– Olimme Nikin kanssa erimielisiä moottoriasioista. Hän olisi halunnut auttaa Red Bullia, mutta minä olin ajatusta vastaan, koska en halunnut minkään vaarantavan talliamme. Kun McLaren kysyi samaa asiaa kaksi vuotta myöhemmin, Niki sanoi minulle ”meidän täytyy pitää kiinni aiemmin tekemässämme päätöksessä ja keskittyä vain omaan tiimiimme”, Wolff paljastaa.

Lauda menehtyi toukokuussa 70 vuoden ikäisenä. McLaren käynnisti Mercedes-neuvottelut kesällä.

LUE MYÖS: Mercedes-pomo puhui McLaren-sopimuksen uhkakuvasta – ”Tässä on yksi riski”

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.