F1-sarjan kuljettajamarkkiant kuplivat tällä hetkellä tulikuumina. Hurjia skenaarioita viritellään lähes joka mediassa, uusimpana RaceFans-sivustolla.

Sivuston toimittaja Dieter Rencken, joka nauttii formulapiireissä suurta arvostusta, esittelee uusimmassa arviossaan kovan väitteen sarjan kärkipään kuljettajatouhuista. Renckenin lähteiden mukaan Max Verstappen ja Sebastian Vettel olisivat vaihtamassa paikkoja päikseen.

Näin kuskimarkkinoita analysoitiin Paalupaikka-podcastissa heinäkuussa! Kuuntele jakso täältä

Vettelin asema Ferrarilla ja koko F1-sarjassa on asetettu kyseenalaiseksi tällä kaudella. Saksalainen on ollut haparoiva ja epävarma, joskin edellisessä kilpailussa hän ajoi hienosti viimeisestä ruudusta toiseksi.

[readmore from=”verstappen max”]

Verstappen on puolestaan tehnyt erinomaista jälkeä Red Bullilla. Kolmanneksi MM-sarjassa kivunnut hollantilanen on voittanut kaksi edellisestä kolmesta osakilpailusta.

Red Bullin ja Verstappenin viime kisojen erinomaisesta vireestä huolimatta Rencken uskoo lähteineen kaksikon keskinäisen paikkojenvaihdon olevan todennäköisempää toteutua kuin jättää tapahtumatta.

Verstappenin taustajoukot, isä-Jos Verstappen ja manageri Raymond Vermeulen, haluavat viedä nuorukaisen F1-sarjan suurimpaan ja legendaarisempaan talliin. Vaikka Red Bullilla pyyhkiikin tällä hetkellä paremmin kuin vuosiin, olisi Ferrari silti resursseineen ja maineineen Verstappeneita enemmän houkutteleva vaihtoehto.

Vettel, joka voitti Red Bullilla neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta 2010-2013, siirtyisi kaupassa toiseen suuntaan.

– Tuleeko vaihdos toteutumaan? Asiaa läheltä seuraavat lähteet kertovat tällä hetkellä sen olevan enemmän todennäköisempää kuin epätodennäköisempää, Rencken kirjoittaa.

Unkarin GP:n kisasivut! TV-lähetysajat, uutiset, tilastot, tulokset – kaikki tarpeellinen yhdestä paikasta!